Groene ruimte

Natuurlijke harmonie en duurzame ontwikkeling.

green-spaces
Groene ruimte

l’Alliance Business Park is in perfecte harmonie met de natuurlijke topologie van zijn locatie.

Huisvesting en kantoorgebouwen situeren zich tussen vele paden, vijvers en groene ruimten. De buitenbeplanting van het park is ontworpen door het bureau JNC, van de internationaal gerenommeerde landschapsarchitect Jean-Noël Capart.

Het Park in beelden

We laten niets aan het toeval over om onze ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden.

energie

Zonnepanelen

De site is uitgerust met fotovoltaïsche panelen, die groene, duurzame en hernieuwbare elektriciteit leveren. Die energie voorziet in een deel van de behoeften van de gebouwen.

Elektriciteits-meting

Om de energieprestaties van de gebouwen te optimaliseren, worden ze regelmatig gecontroleerd, in samenwerking met Optiwatt. De verzamelde gegevens helpen om het energieverbruik te beheersen of de isolatie te verbeteren.

Duurzaamheid

Recylage

Het park bevordert de circulaire economie en werkt samen met de jonge Belgische startup We Circular om de sigarettenpeuken te recycleren die op de site worden verzameld. Het afval krijgt dus een tweede leven.

Recuperatie van regenwater

Om zijn impact op het milieu te beperken, gebruikt het park een installatie die het regenwater recupereert. Daardoor wordt er minder leidingwater verbruikt.

Afvalverwerking

Er wordt veel aandacht besteed aan het reduceren van de ecologische voetafdruk. Dat vertaalt zich in de selectie, recyclage en optimale verwerking van afval.

Made in Abeilles

Het park sponsort bijenkorven, in samenwerking met de vereniging Made in Abeilles. De bedoeling van deze sponsoring is het beschermen van de biodiversiteit, door het werk van lokale imkers te ondersteunen.

Biodiversiteit

Paradise Lake

Het park grenst aan Paradise Lake. Dit meer van 5 hectaren werd geopend in de zomer van 2018. Het trekt veel gezinnen, die komen genieten van de rust van dit volledig beschermde gebied.

l'Alliance Business Park

Een multifunctioneel en uniek park.

Kantoren

Kantoren.

Een stimulerend businesscentrum.

Startup, familiebedrijf of groot internationaal merk? l’Alliance Business Park biedt een breed scala aan flexibele kantoorruimtes, die aangepast zijn aan elke vorm van ondernemen. Elk gebouw werd ontworpen door een verschillende architect. Daardoor breken we met de gebruikelijke monotonie van bedrijvenparken en stimuleren we de creativiteit.

Beschikbaarheden nagaan

Residentieel

Residentieel.

Sereniteit in de stad.

L’Alliance Business Park richt zich op de mens in al zijn facetten. Elke ruimte werd ontworpen om een stimulerende leefomgeving te creëren voor iedereen: families, wandelaars, bedrijven en bezoekers geven er samen vorm aan een duurzame en toekomstgerichte buurt. Het Park gaat resoluut voor een verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen en een laag energieverbruik.

Bezoek de residentiële site

Contacteer ons

Uw project begint hier.

Herkent u zich in de waarden van l’Alliance Business Park?

Ik wil informatie ontvangen over de kantoorruimtes

We plaatsen enkel een cookie op uw computer voor statistische doeleinden.
We respecteren uw privacy. Meer weten? Raadpleeg onze privacy-politiek.

Download de l’Alliance Business Park-brochure